Formulir Kontak

Nama

Email *

Pesan *

Cari Blog Ini

Investeringsfonds Verhindert Beursgang Of Verkoop Ubisoft

Investeringsfonds verhindert beursgang of verkoop Ubisoft

Volgens Bloomberg verzet het investeringsfonds dat 10% van de aandelen bezit zich tegen de plannen van de Franse videogamemaker

Vivendi verzet zich tegen beursgang of verkoop Ubisoft

Investeringsfonds Vivendi, dat 10% van de aandelen bezit, verzet zich tegen een mogelijke beursgang of verkoop van het Franse videogamebedrijf Ubisoft, aldus anonieme bronnen aan Bloomberg. Ubisoft is bekend van populaire gamefranchises als Assassin's Creed en Far Cry.

De bronnen zeiden dat Vivendi contact heeft opgenomen met andere Ubisoft-aandeelhouders om steun te krijgen voor het behoud van zijn belang in het bedrijf. Het investeringsfonds gelooft dat Ubisoft als onafhankelijk bedrijf het beste kan presteren.

Ubisoft overweegt naar verluidt een beursgang of verkoop om nieuwe financieringsbronnen aan te boren en zijn activiteiten uit te breiden. Het bedrijf heeft de afgelopen jaren te maken gehad met financiële problemen door vertragingen bij de ontwikkeling van games en de dalende verkoop van bepaalde franchises.

De weerstand van Vivendi tegen een beursgang of verkoop zou de plannen van Ubisoft kunnen bemoeilijken. Het investeringsfonds is een belangrijke aandeelhouder en kan zijn invloed aanwenden om elke transactie te blokkeren.

Ubisoft worstelt met vertragingen bij de ontwikkeling van games en dalende verkopen

Ubisoft heeft de afgelopen jaren te maken gehad met tegenslagen, waaronder vertragingen bij de ontwikkeling van games en dalende verkopen. De release van de langverwachte game Beyond Good and Evil 2 is meerdere keren uitgesteld en de verkoop van de Assassin's Creed-franchise is de afgelopen jaren gedaald.

Om de financiële problemen van het bedrijf aan te pakken, heeft Ubisoft kostenbesparende maatregelen genomen, waaronder het ontslag van werknemers en het sluiten van studio's.

Ondanks de uitdagingen blijft Ubisoft een belangrijke speler in de videogame-industrie. Het bedrijf heeft een portfolio van populaire franchises en een getalenteerd team van ontwikkelaars.

Vivendi is een belangrijke speler in de media- en entertainmentindustrie

Vivendi is een Frans mediaconglomeraat met een breed scala aan belangen in muziek, televisie, film en videogames. Het bedrijf is eigenaar van Universal Music Group, Canal+ en Gameloft.

Vivendi's investering in Ubisoft is een strategische zet om zijn positie in de videogame-industrie te versterken. Het investeringsfonds gelooft dat Ubisoft als onafhankelijk bedrijf het beste kan presteren en is bereid zijn belang te behouden.

De toekomst van Ubisoft is onzeker

De toekomst van Ubisoft is onzeker. Het bedrijf staat voor een aantal uitdagingen, waaronder vertragingen bij de ontwikkeling van games en dalende verkopen. De weerstand van Vivendi tegen een beursgang of verkoop zou de plannen van Ubisoft verder kunnen bemoeilijken.

Ondanks de uitdagingen blijft Ubisoft een belangrijke speler in de videogame-industrie. Het bedrijf heeft een portfolio van populaire franchises en een getalenteerd team van ontwikkelaars. Het is mogelijk dat Ubisoft zijn financiële problemen kan overwinnen en als onafhankelijk bedrijf kan blijven bestaan.


Komentar